Водіям готують нові штрафи. На кого полюватимуть цього разу

Новости Никополя

В Україні запровадять нові комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, які зможуть фіксувати не тільки перевищення швидкості

«Листи щастя», які вже більше року отримують українські водії, виходять на новий рівень. Якщо зараз камери на дорогах фіксують виключно перевищення швидкості, то найближчим часом вони навчаться розпізнавати й інші порушення правил дорожнього руху. Про що повідомив Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Вже наступного року поліція почне тестувати нові комплекси автоматичної фіксації порушень. Вони розрізнятимуть дорожню розмітку та сигнали світлофору. А це дасть їм можливість визначати порушників, які:

проїжджають на червоне світло;
люблять їздити смугою громадського транспорту;
виїжджають на зустрічну смугу там, де цього робити не можна.
Перші тестові комплекси з новими функціями запрацюють до квітня 2022 року. А Білошицький закликав українців долучитися до їх встановлення.

«Закликаю громади долучатися до цього процесу та розвитку системи автофіксації та звертатися з пропозиціями про встановлення камер автоматичної фіксації», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Скільки камер працює на дорогах
Перші камери на дорогах України запрацювали у червні 2020 року. За даними поліції, станом на 4 листопада 2021 року вже працювало 236 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

До кінця цього року поліція обіцяє довести кількість камер до 270 одиниць. На 2022 рік заплановано запуск ще 210 комплексів, а на 2023 рік — ще 100.

За підрахунками поліції, за рік камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху заробили на українських водіях близько 260 млн грн.

 

Оставьте комментарий первым on "Водіям готують нові штрафи. На кого полюватимуть цього разу"

Оставьте комментарий