У Покрові запрацював новий гуманітарний центр підтримки для уразливих категорій населення

Новости Никополя

10 березня у місті Покров відкрили новий гуманітарний центр, де люди зможуть отримати психологічну, соціальну та юридичну підтримку. На заході були присутні внутрішньо переміщенні особи, місцеві депутати та міський голова.

Вступна частина почалася з короткого відеоролика, в кінці якого до присутніх звернувся Голова представництва Hilswerk International в Україні Олексій Зайцев.

«Під час нашого візиту в місто Нікополь та в інші громади Нікопольського району, в жовтні 2022 року, ми особисто пересвідчилися, наскільки ця допомога є важливою та необхідною. Саме тому ми вирішили продовжити та розширити реалізацію проєкту «Комплексна гуманітарна допомога постраждалим ВПО та найбільш уразливим категоріям населення України». В рамках цього ж проєкту ми відкриваємо Help Point в місті Покров.

Хелп Поінт – це місце надання професійної, безкоштовної, соціальної, психологічної й освітньої підтримки та надання гуманітарної допомоги продуктами харчування та засобами гігієни внутрішньо переміщеним особам та іншим постраждалим мешканцям району».

Всього в Україні відкрито три такі центри: в Івано-Франківську, Валках та Покрові. В Хелп Поінті Покрова працюватимуть професійні психологи, освітяни, юристи та спеціалісти з соціальної сфери. Поки частина персоналу буде працювати з дорослими, з дітьми будуть грати в розвиваючі ігри. Ціль проєкту – за 2 місяці соціалізувати людей на новому місці проживання та посприяти їх інтеграції у суспільство.

Проєкт розраховано на 1 рік. Щоб стати учасником проєкту, потрібно підписатися на телеграм-канал «Хелп Поінт Покров» (https://t.me/helppointpokrov) та перейти за закріпленим посиланням. Після цього заповніть анкету учасника в гугл-формі («Освітня та психологічна допомога Help Point (м. Покров)»), або зверніться до адміністратора проєкту за номером телефону: 066 543 0276

Адреса центру: місто Покров, вул. Героїв України, 14 (https://goo.gl/maps/jZBVenvSzBF3JJeE8)

Проєкт “Комплексна гуманітарна допомога постраждалим ВПО та найбільш уразливим категоріям населення України“реалізується Hilfswerk International (Австрія) у партнерстві з організацією “СТАН” (Україна) та фінансується фондом “Nachbar in Not”, та Австрійською агенцією з розвитку (ADA), яка є операційним підрозділом Austrian Development Cooperation.

Оставьте комментарий первым on "У Покрові запрацював новий гуманітарний центр підтримки для уразливих категорій населення"

Оставьте комментарий