Нікополь: рятувальники провели інформаційно-просвітницьку роботу з учнями школи

Новости Никополя

На території Запорізької області функціонує атомна електростанція, яка є найбільшою не лише в нашій державі, а й в Європі. Вона має 6 атомних енергоблоків. 30-км зона навколо ЗАЕС містить у собі територію міста Енергодар, Кам’янськоДнепровського, Б.Білозерського, Васильївського, Запорізького районів Запорізької області та міста Нікополя, міста Марганця, Нікопольського, Томаківського районів Дніпропетровської області. Тож рятувальники постійно проводять з населенням, яке проживає у цій зоні, профілактичнороз’яснювальну роботу щодо дій у разі виникнення нештатної ситуації на станції.

Особлива увага рятувальників приділяється навчанню з питань безпеки та захисту життя і здоров’я серед дітей закладів дошкільної освіти, загальноосвітніх, професійнотехнічних та вищих навальних закладів міста. 19 березня в комунальному закладі «Нікопольська середня загальноосвітня школа ІІІІ ступенів №16» інспектори Нікопольського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в області провели інформаційнопросвітницьку роботу серед учнів школи.

Під час заходу учням розповіли про трагічний випадок який стався у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, про особливості розташування міста Нікополь, яке потрапляє в зону спостереження Запорізької АЕС. Під час бесіди діти розібрались що ж таке радіація і як можна впоратися з наслідками опромінення.

Також рятувальники напередодні шкільних канікул нагадали дітям правила пожежної безпеки в побуті, порядок дій у разі виникнення пожежі, правила користування первинними засобами пожежогасіння та екстрений номер виклику Служби порятунку.

Наприкінці зустрічі співробітники ДСНС роздали дітям листівки та Методичні рекомендації для населення, яке проживає в зонах спостереження атомних електростанцій.

 

Раніше ми повідомляли: В Ирландии рекомендуют приостановить использование вакцины AstraZeneca

Ковидное цунами: выдержит ли Украина третью волну коронавируса

Учасники бойових дій та відомі люди, старші за 60 років, можуть претендувати на залишки доз вакцини проти COVID-19

Оставьте комментарий первым on "Нікополь: рятувальники провели інформаційно-просвітницьку роботу з учнями школи"

Оставьте комментарий