«COVID-тисяча» не оподатковуватиметься та не впливатиме на субсидії, — Немчінов

Новости Никополя

Громадяни України, які отримають 1 тисячу гривень за повний курс вакцинації, зможуть підтримати бізнес, який найбільше постраждав унаслідок карантинних обмежень. В уряді наразі працюють над механізмами, аби ці кошти не оподатковувалися та не перешкоджали нарахуванню субсидій.

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, інформує  «Укрінформ«.

«Своєю вакцинацією кожен з нас дає бізнесу можливість працювати, а бізнес має можливість платити зарплати працівникам і податки державі. Виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення», — сказав міністр.

За його словами, люди зможуть підтримати той бізнес, який постраждав найбільше в умовах карантину, сплативши за послуги таких підприємств.

«Держава дає можливість, а люди краще знають, який театр чи музей їм до вподоби, чи в якому спортклубі займаються діти, і його треба підтримати. Ми передбачаємо, що ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, а отримання коштів не стане перешкодою для нарахування субсидій. Наразі триває робота в цьому напрямку», — пояснив Немічнов.

«Одразу від початку програми, — на першому етапі, — отримання коштів відбуватиметься через додаток Дія. Це — найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють», — додав міністр. 

 

Оставьте комментарий первым on "«COVID-тисяча» не оподатковуватиметься та не впливатиме на субсидії, — Немчінов"

Оставьте комментарий