В Нікополі попрощалися з Героєм Андрієм КОВАЛЕНКОМ

Новости Никополя

Тиждень в Нікополі розпочався з сумної події – прощання з Коваленко Андрієм, командиром відділення 9-ї парашутно — десантної роти 3-го парашутно — десантного батальйону 25 – ї окремої повітрянодесантної бригади ЗСУ, який героїчно загинув, захищаючи незалежність України від російських окупантів.

Рятуючи дружину і сина від війни, Андрій КОВАЛЕНКО переїхав до Нікополя із м. Попасне (Луганська обл). Невдовзі пішов на війну для того, щоб вигнати окупантів з рідної землі. Він віддано боровся з орками та вірив у перемогу. На жаль, захисник трагічно загинув.

Траурна церемонія прощання з Героєм відбулося в Храмі св. прав. Петра Калнишевського.

— Ми молимось і віримо, що Господь Бог через наші молитви забере душі загиблих до неба, де немає ні болі, ні зітхання, — сказав військовий капелан, Благочинний церков ПЦУ Нікополя і Нікопольського району ігумен Меркурій (Скороход).

— З кожним разом все менше нікопольців віддають шану загиблим у війні. Вони там – на фронті, знаходяться в самому пеклі. Ми – тут, на мирній території, живемо своїм повсякденним життям. Прикро, що на сьогоднішній прощальній церемонії було всього декілька десятків людей! Чому така неповага до Героїв? У мене питання: — де всі ті «патріоти», які займаються перейменуванням вулиць, «диванні коментатори» та активісти? Здається, що люди просто забувають, якою ціною виборюється наше право на життя.  Щодня у запеклих боях з ворогом гинуть сотні українців, а це чиїсь сини, чоловіки і батьки. Замість того, щоб безтурботно сидіти десь в кав’ярні попиваючи ароматну каву і листати в гаджетах стрічку новин, ми зобов’язані хоча б прийти і провести в останню путь Героїв, які віддають своє життя заради нашого з вами мирного і незалежного майбутнього,– сказав депутат Нікопольської міської ради, керівник ВГО «Громадська сила» (Нікополь) Вадим КОЛЕНИК.

Вічна пам‘ять захисникові! Вічна пам’ять і слава всім, хто віддав своє життя за Україну!

Оставьте комментарий первым on "В Нікополі попрощалися з Героєм Андрієм КОВАЛЕНКОМ"

Оставьте комментарий