На Великдень храми області будуть відкриті для вірян, але людей із симптомами хвороби просять залишатися вдома

Новости Никополя

Цього року на Великдень храми Дніпропетровщини будуть відкриті для вірян. Вдома просять залишатися людей із групи ризику та із симптомами хвороби. Вони зможуть подивитися богослужіння онлайн. Про відзначення Христового Воскресіння в умовах карантину на пресконференції у ДніпроОДА розповіли представники духовенства.

«Будемо дотримуватися усіх рекомендацій лікарів, влади. Відносимося із подякою, що про нашу безпеку піклуються. Молимося, щоб усі були здорові», – зазначив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

Владика Іриней додав, що люди похилого віку, з підозрою або хворі на COVID-19 мають залишатися вдома.

«Знову відзначатимемо Великдень у непростих умовах епідемії. Цього року запрошуємо парафіян на богослужіння. Адже християнська душа, особливо на свята, прагне до церкви  – помолитися», – сказав канцлер Дніпропетровської єпархії ПЦУ протоієрей Віталій Лопушанський.

Богослужіння, запевнили священнослужителі, намагатимуться організувати так, щоб не було великого скупчення людей.

Вірян закликають дотримуватися всіх умов карантину. Обов’язкові – захисні маски, дистанція.

Храми області розпочнуть освячення пасок завчасно – після 14 години у суботу 1 травня.

«Святкувати будемо згідно нашої давньої української християнської традиції. Проведемо літургію, сповідатимемо, причащатимемо. Хочеться, щоб Великдень приніс нам радість, мир та здоров’я», – розповів настоятель релігійної громади Святого Миколая Мир Ликійських Чудотворця екзархату УГКЦ Василь Пантелюк. 

Більшість храмів регіону транслюватимуть святкову службу онлайн. Прямий ефір можна буде подивитися на їх сторінках у соцмережах.

 

Оставьте комментарий первым on "На Великдень храми області будуть відкриті для вірян, але людей із симптомами хвороби просять залишатися вдома"

Оставьте комментарий