Законопроєкт: за порушення ПДР дітьми їхні батьки заплатять до 850 гривень

Новости Никополя

Батьки заплатять за порушення їхніми дітьми правил дорожнього руху. Відповідний законопроєкт №5396 був зареєстрований у Верховній Раді.

Проєкт закону №5396 передбачає встановити відповідальність для батьків, діти яких порушують правила на дорогах. Так, якщо неповнолітній, якому від 14 до 16 років, створить перешкоди для дорожнього руху, то його батьки або опікуни повинні будуть заплатити штраф у розмірі 680 гривень або ж відпрацювати 30–40 годин на благо громадськості.

Якщо ж перешкода на дорозі виникне з вини дитини молодше 14 років, то штраф для батьків буде більшим – 850 гривень або 40–50 годин громадських робіт.

На думку авторів ініціативи, щорічно в Україні фіксують велику кількість аварій за участю дітей. І при цьому, винні в цих аваріях частіше за все не водії, а саме неповнолітні українці.

Тому передбачається, що законопроєкт про посилення відповідальності для батьків допоможе знизити кількість ДТП за участю та з вини дітей. Також, як сподіваються автори закону, він зможе стати стимулом для розвитку дитини та її навчання правилам дорожнього руху.

До речі, також пропонують додати до Кодексу України про адміністративні правопорушення пункт про покарання батьків за те, що їхні діти можуть займатися торгівлею в недозволених місцях. Якщо за цим порушенням буде спіймано підлітка, якому від 14 до 16 років, то його батьки заплатять штраф у розмірі від 51 до 153 грн, а якщо ж дитина буде молодшою, то штраф призначать від 85 до 170 гривень. При цьому можуть конфіскувати товар, який продавав неповнолітній.

 

Ранее мы сообщали: Подробности трагедии с детьми в Братском (фото, видео)

Девушка сбила двоих детей на пешеходном переходе

Смертельное ДТП в Никополе

Оставьте комментарий первым on "Законопроєкт: за порушення ПДР дітьми їхні батьки заплатять до 850 гривень"

Оставьте комментарий